Cito oefenen

Cito oefenen in groep 8?Cito oefenen in groep 8? Wel of niet? De meningen verschillen erover. Veel ouders willen graag hun zoon of dochter helpen zich voor te bereiden voor de Cito-toets, maar weten vaak niet hoe ze dit het beste kunnen doen. In dit artikel kunt u een paar tips vinden over hoe u uw kind het beste kunt voorbereiden op de eindtoets door met de Cito te oefenen.

Cito oefenen: goede voorbereiding op de Cito-toets

Als u al heeft doorgenomen wat de onderwerpen van de eindtoets zijn, zal u meteen opgevallen zijn dat het geen theoretische vakken zijn, maar meer praktijkgericht. De stof waar de eindtoets over gaat, is de stof van alle voorgaande schooljaren. Als het ware worden de hoogtepunten van acht jaar onderwijs nog eens goed getoetst.

Sinds 2015 is de centrale eindtoets op basisscholen verplicht. Dat betekent dat kinderen in groep 8 een eindtoets moeten maken. In veel gevallen is dat de eindtoets van Cito, omdat die toetsen ook voor andere doeleinden (zoals het leerlingvolgsysteem) worden gebruikt. Meer over de Cito-toets leest u in ons artikel over de Cito-toets.

Tips

Uw kind kan de eindtoets Cito oefenen door het maken van verschillende opgaven. Het beste is om uw kind vooral oefeningen te laten maken waarmee hij/zij moeite heeft. Op deze manier krijgt u nog een keer de kans om het allemaal nog een keer uit te leggen. De juiste oefeningen kan het verschil maken op de Cito-toets zelf. Een paar punten verschil kan al een verschil in schoolniveau betekenen.

Een goede manier om de Cito-toets te oefenen is het Cito-toets oefenboek. Dit is een professioneel samengesteld oefenboek. Er zitten ruim twee keer zoveel oefeningen in als de echte Cito-toets, wat betekent dat er volop mee geoefend kan worden. Met behulp van dit boek kan uw kind de eindtoets oefenen en krijgt hij/zij een goed idee wat hij/zij op de Cito-toets kan verwachten. De oefenboeken bestaan uit drie delen, namelijk taal, rekenen en studievaardigheden en in elk deel staat een deel van de laatst afgenomen eindtoets. Uw kind heeft dus veel steun aan deze oefenboeken.

Als blijkt dat het oefenen van een bepaald onderdeel nog gewenst is, zijn er drie extra oefenboeken aan het pakket toegevoegd. Het betreft oefenboeken voor rekenen met procenten, taal en spelling en studievaardigheden. Op die manier krijgt u nog eens 450 extra oefeningen in handen, waarmee niet een optimale voorbereiding in de weg staat. Hieronder treft u een kleine impressie van het oefenpakket.

Wat kunt u doen?

Sommige ouders vinden het lastig om hun kind te helpen met de Cito oefenen, aangezien hij of zij het eigenlijk zelf moet doen. U kunt uiteraard uw kind wel stimuleren bij het Cito oefenen. Ook kunt u ervoor kiezen dit samen met uw kind te doen. Op die manier heeft u lastige punten sneller in de gaten en kunt u wellicht nog wat meer trainen op die gebieden die lastig zijn.

Direct aan de slag met de Cito oefenen

Wilt u de Cito oefenen met het uitgebreide en complete oefenpakket ‘Eindtoets Groep 8 Oefenen?’ Een groot voordeel is dat u het pakket direct tot uw beschikking heeft. Na betaling kunt u het van de website downloaden. Vervolgens kunt u bekijken of u de toets via de computer afneemt of dat u de losse oefeningen liever uitprint. Voor u zijn antwoorden bijgesloten, zodat u de toets gemakkelijk kunt controleren. Klik op de link hieronder om het oefenpakket te bestellen.

Cito-toets oefenen

Direct bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>