Entreetoets oefenen

Ieder jaar komt hij weer terug voor groep 7: de Entreetoets. We schreven er al een artikel over. Maar hoe kan uw zoon of dochter zich het beste voorbereiden op deze toets?

Om te beginnen kunt u zelf het een en ander aan informatie vergaren over de inhoud van de toets. Het is immers erg lastig om je op een toets voor te bereiden als je niet weet wat er getoetst wordt. Vandaar hier wat algemene informatie over de inhoud van de Entreetoets.

Inhoud van de Entreetoets

De Entreetoets bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk taal, rekenen en studievaardigheden. Deze onderdelen zijn ook weer opgesplitst in subonderdelen.

Voor taal bestaan deze subonderdelen uit schrijven, grammatica, spelling, leestekens, begrijpend lezen, begrijpend luisteren, leestempo en woordenschat. Deze onderdelen worden op verschillende manieren getoetst, zo wordt bijvoorbeeld een dictee afgenomen en moet uw zoon of dochter verschillende opgave maken binnen een bepaalde tijd. Per subonderdeel krijgt uw kind tussen de 20 en 60 vragen.

Rekenen bestaat uit getallen en bewerkingen, verhoudingen, breuken en procenten, meten, meetkunde, tijd en geld. Ook bij deze subonderdelen krijgt uw zoon of dochter tussen de 20 en 60 opgaven die hij of zij binnen een bepaalde tijd moet oplossen.

En tot slot krijgt uw kind vragen over studievaardigheden, bestaande uit studieteksten, informatiebronnen, kaartlezen en schema’s, tabellen en grafieken. Bij dit onderdeel krijgt uw zoon of dochter een twintigtal opgaven.

Voorbereiden op de Entreetoets

Het zal u wel opvallen dat dit vooral vakken zijn waarbij uw kind zijn of haar kennis moet toepassen. Het is mogelijk om de Entreetoets te oefenen.

De Entreetoets oefenen

U kunt met uw kind voor de Entreetoets oefenen. Hiervoor is prachtig materiaal ontwikkeld, waarvan u hieronder een impressie kunt zien. Het materiaal is compleet en bevat alle onderdelen die op de Entreetoets de revue passeren. In totaal zijn er ruim 550 oefeningen, wat bijna het dubbele is van wat er op de echte Entreetoets wordt gesteld.

 

 

Voor u zitten er antwoorden in het oefenboek. Zo kunt u eenvoudig controleren welke fouten uw kind nog maakt. Vervolgens kunt u extra aan de slag met drie bijgevoegde oefenboeken voor rekenen, taal en studievaardigheden.

Een optimale voorbereiding van de Entreetoets levert veel voordelen op. Door te oefenen leert uw kind alvast omgaan met de vragen die gesteld worden en de wijze waarop antwoord gegeven moet worden. Tevens kunt u ontdekken waar uw kind nog minder goed in is, om daar nog wat extra aandacht aan te geven. Tot slot zullen stress en spanningen afnemen als uw kind geoefend heeft voor de Entreetoets, omdat hij of zij al weet wat er verwacht wordt.

Direct bestellen

Wilt u direct aan de gang met oefenen voor de Entreetoets? Dan is dit materiaal geschikt voor u. U kunt het namelijk direct downloaden na betaling en er direct mee aan de slag. Het voordeel van dit materiaal is dat u uit kunt printen wat u nodig heeft en de toets vaker af kunt nemen. Klik op onderstaande link om het oefenboek ‘Eindtoets Groep 7 Oefenen’ direct te bestellen.

Entreetoets groep 7 oefenen

Bestel direct

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>